dijous, 21 de gener de 2021

Revista de Premsa : "Cal recuperar la brigada municipal a Mollerussa?" per Joel Bastons Vilaltella, portaveu del Grup municipal del PSC a Mollerussa

Hola amics, amigues i residents a Mollerussa tots. Avui, és curiós 21.01.2021 de segle XXI (molts uns i vint-i-uns), com sempre tinc costum he llegit les cartes a director, que porta la premsa (En aquest cas diari "Segre" de Lleida), on he quedat estranyat per una carta escrita per Joel Bastons Vilaltella, portaveu del Grup municipal del PSC a Mollerussa, amb el títol "Cal recuperar la brigada municipal a Mollerussa?"
Que diu així,
"Primerament volem agrair públicament la tasca de la brigada municipal de Mollerussa, de la policia local i de totes i tots els voluntaris que hi han bolcat tot el seu esforç, per a fer-nos més suportables les inclemències meteorològiques que el temporal anomenat Filomena ens ha fet patir aquests darrers dies.
Aquest temporal ens ha mostrat el paper tan important que pot tenir una brigada municipal per a fer front a situacions d'emergència com les que s'han produït. Per desgràcia, a Mollerussa, aquests darrers temps, l'Alcalde i el seu equip de govern han anat reduint la plantilla de la brigada municipal i la seva capacitat d'actuació en benefici d'una major externalització de serveis a altres empreses privades externes.
El Grup Socialista és partidari de tornar a disposar d'una brigada potent, una brigada dotada de recursos humans i econòmics suficients per a fer front a situacions d'urgència i d'emergència. Per posar un exemple: Si haguéssim tingut una brigada més operativa, s'hauria pogut actuar d'una forma més eficaç i eficient, actuant més aviat en tots els carrers de la ciutat i prop de totes les cases durant aquesta nevada.
La realitat és que la brigada actual la constitueixen ben just 10 persones i que els mitjans dels què disposen són escassos i molt obsolets. La pregunta que ens plantegem és aquesta: És millor disposar d'una brigada pròpia, ben dimensionada i dirigida adequadament o és millor privatitzar encara més els serveis públics en benefici d'empreses privades externes?
La gestió de l'actual equip de govern municipal ens ha demostrat notablement que és partidari de la segona opció, per suposats motius d'estalvi econòmic que, per una altra part, mai han pogut demostrar.
Nosaltres som partidaris de la primera. Reforçar la brigada, donant feina a veïns i veïnes de Mollerussa, equipar-la amb mitjans adequats per actuar enfront de situacions urgents o d'emergència i dotar-la d'una direcció que la faci més operativa i eficient. També es tracta d'una mesura de retorn econòmic indirecte, a més de la seva contribució a fer de Mollerussa una ciutat millor, que faci més goig i que sigui més amable i confortable per als seus veïns i veïnes que en són –en som – no solament els usuaris principals sinó els veritables propietaris".

Joel Bastons  Vilaltella
Cap del Grup Municipal  del PSC

Per l'exposat, que la majoria de ciutadans desconeixem, com és el meu cas, no agrada saber l'exigu personal dedicat a la brigada municipal, i més amb l'extensió urbana que Mollerussa així com amb els gairebé 15.000 habitants que som. No arribo a calcular que altres serveis municipals també estan en mans privades. El que si que està clar, és que les empreses no et presten serveis per a perdre diners, veritat ?
A la província de Lleida estan ciutats, més o menys, de l'volum de Mollerussa, com Balaguer, La Seu d'Urgell, Tàrrega, Cervera, Solsona, Les Borges Blanques ... o altres a Osca com Binefar, Montsó, Barbastre ... seria interessant saber que tant per cent dels seus pressupostos, els dediquen a serveis propis i altres en serveis privats. Seria interessant saber-ho i mirar el més eficient per a la ciutat, tant en els serveis com el seu cost total, o per habitant.
Sense pensar de quantes persones se'ls podria donar feina, que ara estan a l'atur. 
Tomàs,classe turista,de pas...
amb les Cartes al director, que diuen alguna cosa.
-----------------------
 Discos dedicats. La lleidatana Carla Font (Torrefarrera, 2000) ens canta "ESTIMAR-TE AIXÍ"

1 comentari:

  1. Oida la canción de Carla Font,puedo decir y digo que me ha gustado mucho su canción,como canta y la producción del video.To+/Muy interesante,hay que promocionar a nuestra gente de Ponent. Es mi deseo hacerlo.

    ResponElimina