divendres, 28 d’abril de 2017

Lluís Homar, el seu llibre "Ara comença tot" i el teatre...

Hola amics i amigues. Avui vull parlar de Lluís Homar, en una entrevista que li va realitzar Lídia Heredia, el dia 26 d'abril, dins el programa "Els Matins" de TV3.Fue una conversa digna de sentir-la tant per als aficionats del teatre en general, com de Lluís Homar en particular. 
La conversa va ser al voltant del llibre que ha publicat titulat "ARA COMENÇA TOT" ajudat per Jordi Portals Casanovas, on l'actor Lluís Homar ens ha parlat dels seus 60 anys de vida, dels qual parle en el llibre recent publicat.
Homar ha explicat que l'important és acceptar el que hi ha, veure el que hi ha, no el que voldríem que hi hagués i que "quan perdones acceptes que allò ha estat com ha estat encara que t'hagi fet mal", entre altres reflexions. D'altra banda, l'actor ha parlat de la feina d'actor i de l'obra que ara assaja al TNC, "Ricard III", de Shakespeare.
L'entrevista :
 http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/lluis-homar-es-molt-important-com-et-relaciones-amb-tu-mateix/video/5663865/ 
El llibre indica,"Lluís Homar, un dels actors més reconeguts del nostre país, fa, en aquest llibre, un exercici molt valent de sinceritat. Homar parla obertament de la seva carrera i de la seva vida. Teatre Lliure, Fabià Puigserver, Anna Lizaran, Lluís Pasqual, Pedro Almodóvar, Xavier Albertí, Nova York, Terra baixa, Hamlet. Lluís Homar explica moltes coses que mai no ha explicat. De voler ser el millor actor del món al preu que fos a voler guanyar la cursa de la vida. Aquest és el canvi que ha viscut i que ara vol compartir. Perquè guanyar la cursa de la vida és possible. Aquest és el gran missatge del llibre. Ara comença tot és un llibre
escrit des del record, des del dubte, des de la certesa, des de la por, des de l’entusiasme, des de la complicitat. I, sobretot, des de l’honestedat. Escrit amb l’emoció a flor de pell, amb l’ànima, a vegades amb un somriure als llavis, a vegades amb llàgrimes als ulls."
 "He trigat quaranta anys a saber, o a intuir si més no, per què vull fer les coses. I és ara quan començo a entendre quin sentit té tot plegat i és ara, sobretot, que començo a saber cap on vull anar. És per això que és un bon moment per aturar-me i mirar enrere. Perquè si miro enrere no és per fer balanç de res ni per recrear-me en el passat, sinó perquè és la manera que he trobat de dir en veu alta que és ara quan comença tot."
Com podeu comprovar, és un gran actor de teatre, i
també del cinema, i crec que en el llibre es despulla dell  mateix, on crec que serà un bon text per als amants del teatre i aprenents de l'art de Talia.
Tomàs,classe turista,de pas...amb el bon teatre.
--------------------------
Per saber-ne més
Llibre "Ara comença tot"
Col·loqui de "L'art de la comèdia" amb Josep Maria Fonalleras (Col·loqui el 20 de febrer de 2015 conduït per Josep Maria Fonalleras amb la participació de Lluís Homar (actor i director), i els actors i actrius de la companyia.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada