dimecres, 25 de novembre de 2015

25 de novembre, Dia Internacional de la Violencia contra la Dona.

Hola amics i amigas. Avui, 25 de novembre, en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violencia contra la Dona, m'agradaria tenir un record per a totes i cadascuna de les dones que han perdut la vida a mà de les seves parelles, així com per als seus fills que han quedat orfes i totes altres que estan passant per aquestes circumstàncies físiques i psicològiques.
Per aquest motiu us adjunto un article que avui publica el Diari Bondia d'Andorra la Vella titulat "L'enquesta de l'ADA mostra que a els joves mantenen cert estereotips" escrit per M.F. i que val la pena llegir-lo.
"L’Associació de Dones d’Andorra (ADA) ha dut a terme unes xerrades per a joves d’entre 14 i 16 anys en el marc de les quals s’han fet un seguit d’enquestes per constatar com perceben els adolescents la violència de gènere. D’aquestes més de 650 enquestes se’n desprèn, a grans trets, que els joves no s’identifiquen amb la violència de gènere, ho veuen com una cosa llunyana i de la gent gran; que identifiquen la violència física però no d’altres tipus; que conceben les relacions de parella des de les expectatives de l’amor romàntic i, finalment, que hi ha certes idees estereotipades encara presents, tal com va destacar la psicòloga Helena Mas.
Un cop constatats aquests aspectes, des de l’ADA han extret la conclusió que cal continuar amb la feina de l’educació en valors per treballar a través de xerrades i tallers certs aspectes com els estereotips, la gelosia, la resolució de conflictes i la gestió de les emocions. De fet, ahir mateix van lliurar els resultats d’aquestes enquestes al Govern i han exposat la voluntat de dur a terme la feina a les escoles al més ràpidament possible.

La presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, va posar en relleu que tot i que els resultats no els han sorprès perquè se’ls esperaven, sí que són “impactants”, i més perquè es donen certes actituds en ple “segle XXI” i entre joves d’entre 14 i 16 anys.
Tal com va concretar Mas, els joves identifiquen la violència de gènere quan es manifesta de forma física, però es mostren més “permissius” davant altres aspectes de control. Pel que fa a la percepció sobre la parella, destaquen aspectes com que un 30,32% dels nois i un 16,82% de les noies estan moderadament d’acord que deixarien de veure els seus amics o de fer coses per estar sempre amb la parella i un 40,57% estan moderadament d’acord que voler fer sempre totes les coses amb la parella és normal i perceben que la gelosia forma part de les relacions amoroses, amb la qual cosa, segons Mas, això fa que normalitzin les relacions de control en la parella.
Quant als estereotips, un 33% considera, o hi està moderadament d’acord, que hi ha coses d’homes i coses de dones i un 25% està moderadament d’acord o totalment d’acord que la cura dels fills és una cosa de les dones. Per tant, i davant aquestes dades, des de l’ADA constaten l’existència d’aquestes idees estereotipades  i, en conseqüència, la pervivència de patrons de relacions desiguals.
Des de l’Associació de Dones d’Andorra consideren que és en l’adolescència quan les creences relacionades amb els models de feminitat i masculinitat s’arrelen i, per tant, és important que es faci aquest treball per fomentar “models de relacions igualitaris, de respecte

STOP / Violencia contra la mujer / ten cuidado con los signos
mutu, per aconseguir la igualtat d’oportunitats real i efectiva” i per evitar la violència masclista. A més a més, posen en relleu que mai abans s’havia fet al país un treball d’aquestes característiques i remarquen la importància de la prevenció.
(si volen acabar de llegir l'article)http://www.bondia.ad/societat/lenquesta-de-lada-mostra-que-els-joves-mantenen-certs-estereotips 
 Crec i penso que s'ha de tenir consciència d'aquest problema social i tractar-lo en tots els àmbits -escoles, associacions de tota mena, universitats, clubs de la tercera edat i molt especialment en la joventut actual- cal irradiar aquesta tendència fins intentar que desaparegui aquest dia 25N dedicat a la violència de gènere. 
Tomàs, classe turista, de pas ... NO als Maltractaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada