dimarts, 6 d’octubre de 2015

"El nou periodisme subvencionat" por Cristina Palomar

Cristina Palomar

Hola amics i amigues. Fa uns dies, precisament el 28 de setembre, vaig rebre de Cristina Palomar un article titulat "El nou periodisme subvencionat" del seu bloc "La periodista desquiciada". 
http://laperiodistadesquiciada.blogspot.com.es/ Pel seu interès i importància ho he deixat refredar una mica abans de publicar-lo, per veure-ho tot amb una perspectiva més "neutral" i objectiva, si es pot dir. Vosaltres i vostès jutjaran.
El nou periodisme subvencionat.
"No em puc creure que dos dies abans de les eleccions del 27-S i enmig d’una de les campanyes electorals més brutes que recordo, la Generalitat hagi publicat com si res les subvencions que acaba de concedir als mitjans digitals catalans. Tampoc em sorprèn que els primers de la llista de beneficiats amb els ajuts del govern sortint d’Artur Mas hagin estat els de sempre. El web del diari Ara, amb 216.000 euros, encapçala el rànquing de subvencions públiques seguit de Nació Digital (205.000 euros), Vilaweb (136.000 euros) i El Punt-Avui (95.000 euros).
Segons el govern català, aquestes subvencions autoritzades per l’incombustible Jordi Vilajoana, Secretari General de la Presidència, tenen com a objectiu “donar impuls a la producció de continguts originals, com a mesura per estimular l’actuació dels professionals dels mitjans informatius digitals en llengua catalana o aranesa i enfortir, en últim extrem, l’espai català de la comunicació”. A la llista d’estómacs agraïts s’hi afegeix l’empori Sapiens (amb 57.000 euros), El Món (antic Singular Digital amb 40.000 euros), Time Out (amb 40.000 euros) i Racó Català (amb 37.000 euros més), entre molts altres amb ajuts més discrets.
La no entrevista a García Albiol/ElPunt-Avui via enotícies

Si la producció de continguts originals és un dels requisits indispensables per rebre la subvenció que els permetrà sobreviure uns mesos més amb respiració assistida, El Punt-Avui té tot el dret a ser un dels que més calerons públics rebi. De fet, la professió periodística en bloc ens hauríem de treure el barret davant del nou periodisme que practica aquest mitjà de comunicació i que l’ha portat a publicar les dues pàgines en blanc que tenia reservades (i ja compaginades) a l’entrevista amb el presidenciable popular, Xavier García Albiol.

Tot i que els redactors d’aquest diari s’han de barallar per publicar un breu perquè gairebé tot l’espai disponible es dedica a escriure sobre la pàtria catalana com si no passés res més al món, la direcció d’El Punt-Avui ha optat per transcendir el ridícul que suposa malbaratar dues costoses pàgines i ha mostrat així l’enuig pel menyspreu que els ha fet García Albiol. Es veu que el candidat popular s’ha negat a ser entrevistat per la bel·ligerància que el rotatiu gironí ha demostrat contra la seva acció de govern com a alcalde de Badalona.

Lamentablement, Albiol no és l’únic polític que ha menyspreat un mitjà de comunicació només pel fet que manté una posició crítica amb la seva gestió. No és un tic dels populars perquè siguin menys simpàtics o menys demòcrates que la resta de polítics, no. El mes de maig passat, l’alcaldable de CiU a l’Ajuntament de Barcelona va fer exactament el mateix que Albiol amb els mitjans que van criticar la seva acció de govern. Un desconegut Xavier Trias a la defensiva només va concedir entrevistes electorals als mitjans afins que, en el noranta per cent dels casos, coincidien amb els més subvencionats per la Generalitat."
Cristina Palomar. (28-9-2015).
Els lectors,el públic o el ciutadans tenen la paraula,pero 
altres estaran per desmentir-ho  o mirar a una altra banda.

Tomàs, classe turista, de pas ... com sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada