dijous, 24 de setembre de 2015

LLEIDA: FIRA AGRÀRIA DE SANT MIQUEL * del 24 al 27 de setembre *

Una de les principals novetats de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 30a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), certàmens que tè lloc del 24 al 27 de setembre al recinte firal lleidatà, és la creació d’un espai específic destinat als drones. Aquest espai inclourà una zona d’exposició i una zona de vols i es complementarà amb la celebració de jornades tècniques. També es reforça l’Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants. A més, enguany hi ha una major presència del sector de viveristes procedents de l’Estat espanyol i de França, que treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller i tòfona.
*Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de
la Fira de Lleida, ha afirmat que el creixement de certs sectors de la Fira de Sant Miquel, com el financer, “és un indicador que hi ha una certa recuperació econòmica i que hi ha projectes de futur”, i ha aprofitat l’acte per anunciar l’organització d’una missió econòmica lleidatana, l’any vinent, a la Fira Internacional
d’Agricultura SIAM, el saló agrícola de referència del Marroc, que se celebra el mes d’abril a la ciutat de Meknés. La missió, que es desenvoluparà sota el paraigua de l’Ajuntament de Lleida, la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i Fira de Lleida, estarà centrada en els sectors agrari, turístic i de la construcció.
**El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha incidit en la gran importància de la Fira de Sant Miquel —“un saló que combina tradició amb innovació tecnològica”— com a dinamitzador econòmic del territori de Lleida i ha destacat tres àmbits que han crescut especialment en el certamen: els drones, “ideals per al control de plagues, de climatologia i de reg”; el sector financer i la màquina pesant, que és en part el resultat dels treballs de reparcel·lació i de les obres de reg que
es fan a la demarcació lleidatana.***Enric Mir, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha remarcat el suport de la seva institució al sector agroalimentari, “un dels més potents de la nostra demarcació” i que en el cas de la Fira de Sant Miquel es tradueix en la mostra alimentària i culinària “Aliments del Territori i Tu”. Mir ha defensat la “gran potencialitat i la gran qualitat dels nostres productes alimentaris, des de la fruita dolça i l’oli als fruits secs, els quals sens dubte tenen un espai en el mercat mundial”.
****Finalment, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha consignat que “el sector agrari mostra un major dinamisme i respira un aire més optimista que en edicions passades” i ha recordat que Sant Miquel i Eurofruit han assolit el 100% d’ocupació. Oró ha remarcat que un altra dels sectors que ha tingut un fort increment és el de l’automoció. El director ha asseverat també que Fira de Lleida ha treballat per donar protagonisme a nous sectors productius (drones) o per reforçar altres ja presents en edicions passades, com els regs, el viverisme o els fruits secs (celebració del Simposi Nacional d’Ametller i altres Fruits Secs, que aplegarà 300 assistents).
Altres novetats són la celebració de les primeres
conferències professionals i amateurs Lleidadrone i el primer Simposi Nacional d’Ametller i altres Fruits Secs. A més, Afrucat organitza la jornada tècnica Fruit Monitor, centrada en les “Previsions de la campanya fructícola 2015. Balanç d’estiu i perspectives”.La gran manifestació firal internacional acollirà enguany 325 expositors directes repartits en una àrea bruta d’exposició de 64.000 m2, el que representa la plena ocupació del recinte. Quant al programa d’activitats paral·leles, un dels principals valors afegits de la Fira Agrària de Sant Miquel, oferirà 64 propostes, incloses 36 jornades tècniques, 4 reunions professionals i les 24 activitats del congrés “Aliments del territori i tu”.
El programa inclou també dos guardons clàssics, el 44è Premi del Llibre Agrari i el 19è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles. Cal recordar precisament que Manejo y gestión de maternidades porcinas II: la lactación, obra escrita per un grup de professionals de sector porcí llicenciats en Veterinària —coordinats per Emilio Magallón— i publicada per l’editorial Servet, i Guía de campo de los polinizadores de España, de Luis Óscar Aguado, Alberto Fereres i Elisa Viñuela i publicada per Mundi Prensa, han estat els treballs guanyador del Premi del Llibre Agrari, guardó dotat amb 6.000 euros.
En el decurs de l’acte s’ha presentat també la litografia oficial de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, obra de l’artista Fèlix Montagut. La litografia, titulada “El Turó de la Seu Vella, Patrimoni dels Lleidatans”, forma part de l’obra La Seu Vella a escaire i cartabó i mostra el monument al tractor situat en el recinte de Fira de Lleida amb el fons de la Seu Vella de Lleida.
****La inauguració de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit tindrà lloc avui,dijous 24 de setembre, a les 11 h, al Palau de Vidre de Fira de Lleida, i anirà a càrrec d’Isabel García Tejerina, ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
*****La cloenda es farà el dia 27, a les 17.30 h, sota la presidència d’Àngel Ros, alcalde de Lleida. Els dos salons romandran oberts de 10 a 20 h.Per más informació:
http://www.firadelleida.com/ 
Anem de Fira !!!!!  
Tomàs, classe turista, de pas ... per la Fira de Sant Miquel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada